Eu m-am născut femeie

Era o zi de vara furtunoasă când m-am născut. Și m-am născut femeie. Încă din acea clipă mi s-a dat un drum de purtat, o cale de călătorit și o viață de trăit.

N-aveam să știu pe-atunci ce presupune viața de femeie. Ce însemnătate are existența ei pe lumea asta aveam să o învăț treptat.

Întotdeauna mi s-a părut clișeic să spun că o femeie este egală cu bărbatul. Nici superioară nu o pot numi, căci femeia este făcută să exceleze în anumite părți, iar bărbatul în celelalte, de aceea ei se completează nu?

Ce poate cere o femeie este echitate. Egalitatea șanselor de a avea aceleași drepturi ca bărbatul și de a fi privită cu același respect.

O femeie este greu de înțeles, tocmai prin complexitatea ei de a privi și de a face lucrurile. O femeie este mamă, soție, fiică, soră, femeie de carieră, femeie de casă și doamnă în societate, și toate acesta la un loc odată.

Soarta unei femei nu a fost niciodată una liniștită. De a lungul istoriei femeile au fost nerespectate, au fost închise într-un cerc mic și fără sens.

Cum un bărbat se poate numi superior față de o femeie, când pe el o femeie l-a născut. Și oare cum? Prin ce dureri a trecut acea femeie să îl aducă pe lume? Câte lacrimi i-au săpată obrajii, acum apărați de ridurile bătrâneții? Câte suspine și nopți nedormite, toate doar ca el să fie superior?!

Că m-am născut femeie este un privilegiu. Femeia dă viață și sens acesteia. Femeia crează din mai multe persoane la un loc, o familie. Dintr-o casă femeia îți va face un cămin. Dă-i femeii niste culori și ea îți va crea un curcubeu.

Cu toate acestea frământările femeii sunt veșnice. Mereu va plânge în sinea sa, mereu va ofta în tăcere, dar întotdeauna va ieși în lume cu zâmbetul pe față.

O femeie este ca o floare de trandafir. Îi privești frumusețea, îi miroși parfumul, te minunezi de gingășia ei, dar dacă nu știi cum să îl ții în mâinile tale, te va înțepa.

Femeia te iubește, te copleșește, dar odată rănită femeia nu va mai fi aceeași. Și ea are spini ca trandafirul, doar că ai ei sunt mai dureroși.

Înainte să rănești o femeie gândește-te la mama ta și ea la rândul ei mai presus de toate este o femeie.

Să nu întrebi niciodată o femeie ce vârstă are, pentru că vârsta biologică a femeii nu are nici o legătură cu modul în care aceasta se simte. O femeie este veșnic tânără. O femeie este mai frumoasă de la o vârstă la alta și merită iubită și apreciată în toți anii ei.

Când privești o femeie îi admiri zâmbetul, ochii frumoși, lumina chipului ei, dar n-ai ghicii niciodată câtă durere se ascunde după toate astea. Femeia s-a născut să poarte povara unei întregi lumi, să ia asupra ei și durerile celorlalți, să se sacrifice ea, ca ceilalți să trăiască.

O femeie este altarul sacrificiului pe pământ. Își lasă trupul ei frumos și aduce viață pe pământ. Uită de pielea ei fină, căci ridurile grijilor sunt multe. Uită de ea, că să fie ceilalți fericiți. În sufletul ei mereu va fi o strângere de inimă.

Viața unei femei este un mister încă de la începuturile ei. Dacă ai o femeie în viața ta, fie ea mamă, soră, soție, fiică, o simplă colegă sau prietenă, prețuiește-o. Ea va fi mereu acolo gata să se dedice, deși de multe ori o face pentru oameni care nu merită dram din afecțiunea ei.

Eu m-am născut femeie și nu mă tem de asta. Eu m-am născut femeie și cu asta mă mândresc. Eu m-am născut femeie, Dumnezeu m-a binecuvântat cu asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s