Cu cât ai mai multe așteptări, cu atât vei fi mai dezamăgit

on

Am învățat în puținii ani de existență în această viață, că întotdeauna vei fi dezamăgit chiar de persoanele la care te aștepți mai puțin.

Se întâmplă să întâlnești de-a lungul timpului o mulțime de oameni. Cu o parte dintre ei ne simțim compatibili și ne atașăm de multe ori fără să ne dăm seama. Se întâmplă de multe ori ca aceste persoane să ne lase și un gust amar.

Există însă și persoane față de care nu ne simțim atât de compatibil iar acțiunile lor să nu ne afecteze în plan emoțional. Însă până la urmă, ce ne face de fapt să ne simțim dezamăgiți?

Analizând clar situațiile în care m-am simțit dezamăgită, toate au fost legate de persoanele de care m-am atașat, persoane care au avut o anumită relație cu mine. Mai exact, în momentul în care am creat o legătură cu o persoană m-am implicat emoțional, am avut și anumite pretenții în legătură cu aceasta.

Oamenii sunt diferiți. Fiecare are propriul ritm, propria concepție despre viață și propriile principii. Faptul că ne atașăm de unele persoane, nu ne și garantează că acestea ne vor îndeplini așteptările.

Oamenii sunt schimbători. Unele circumstanțe îi fac să se poarte diferit. Dacă ești genul acela de persoană extrovertită, mereu prietenoasă și plină de entuziasm, vei sfârși mereu dezamăgit. Și nu neapărat de oameni, ci și de situații.

Mă pot clasa cu încredere în această categorie. Și vorbesc din propria-mi experiență de viață. De fiecare dată când am avut așteptări, am sfârșit prin dezamăgire.

Au fost situații și persoane care m-au făcut să cred în mine și în puterile mele și persoane care m-au pus să mă întreb ce fac greșit.

Însă în ultima perioadă am descoperit că poți fi acea persoană prietenoasă fără să te implici neapărat emoțional. Poți renunța la așteptări și poți deveni mai precaut atunci când vine vorba de oameni. Nu întotdeauna totul este așa cum pare. Întreabă-te de zece ori înainte să iei o decizie.

Poți privi oamenii în ochi și fără să te aștepți că îți vor îndeplini așteptările. Poți să te implici în anumite situații fără să te aștepți că îți vor ieși. Nu trebuie să fii dezamăgit dacă ceva nu îți iese cum ți-ai plănuit sau dacă unii oameni sunt altfel decât ți-ai închipuit.

Se va întâmpla ca nici tu să nu îndeplinești așteptările în fața altora. De aceea singura persoană la care trebuie să ai așteptări ești TU! Tu ești singurul care poți să depășești propriile limitele, singurul care te poate scoate din situațiile limite.

Situațiile care nu îți sunt favorabile sunt acelea care te întăresc, cele de la care ai ce învăța. Nu te aștepta niciodată ca totul să meargă perfect, nu te aștepta ca drumul să fie ușor. Așteaptă-te doar să întâlnești o mulțime de oameni. Unii te vor ajuta în calea ta, alții te vor scufunda în prima prăpastie în care cazi. Dar un singur lucru trebuie să rămână important pentru tine: atunci când ești la pământ nu fi dezamăgit că acei oameni la care te așteptai să te ajute, nu au făcut-o, ci fi puternic și ridică-te singur. Propriile forțe te vor feri atât de dezamăgire, cât și de așteptările prea mari.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s