Timpul

În paharul vieții suntem mai trecători decât savoarea vinului proaspăt scos din beciurile reci.

În comparație cu vinul și omul devine mai bun cu trecerea timpului, însă spre deosebire de vin, omul se pierde adesea prin bucla timpului.

Aleargă înnebunit în căutarea propriului sens. Aleargă după bani, femei și fericire. Iar la final cerșește după câteva clipe în plus.

În cursa supremă după «a avea» și a «a supraviețui» uităm să ne prețuim pe noi. Munca ne îngroapă mintea și grijile ne fură și ultima fărâmă de liniște. În loc să te poți odihni în timp ce pui capul pe pernă, te lași controlat de propriile gânduri tot mai agitate.

Și timpul nu iartă pe nimeni. Imaginea din oglindă este tot mai diferită, încât ajungi să numai măsori timpul in zile și ani, ci în firele albe de păr.

Se întâmplă adesea să îți dai seama că ai pierdut ani din viață căutând ceva în locul nepotrivit. Se întâmplă să ne dorim să o luăm de la capăt, însă timpul nu are multe capete. Tinerețea se scurge mai repede decât nisipul dintr-o clepsidră.

Nimeni nu poate opri trecerea timpului, însă fiecare o poate face să fie mai plăcută. Bucură-te de fiecare lucru, fă întotdeauna ceea ce îți place, iubește și caută până îți găsești locul potrivit. Nu zăbovi dacă îți dai seama că nu ești unde trebuie. Devino călător prin timp și lasă-te purtat de propriile vise.

În trenul vieții timpul se măsoară între stații. La fiecare stație coboară cineva. Toți coborâm la stația potrivită, uneori aleasă de noi, alteori aleasă de împrejurări. Dar să nu uităm niciodată că împrejurările sunt mereu influențate de faptele noastre.

În viață trebuie să ne dăm seama că cel mai important lucru nu este să măsurăm timpul, nu vom reuși nicicum, ci mai important este să-l trăim, să îl valorificăm. Căci la final nu ne rămâne în minte decât replica lui Iorga: «În viață pierdem ani, iar de la moarte cerșim o clipă.»

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s