„August“ zilele

Cred că prima clipă de fericire a fost când am făcut cunoștință cu prima seară de vară.

Cunoaște-ți și voi acele seri calde, înstelate, când vă simțiți corpul protejat de adierea caldă, când parcă toată libertatea din lume vă aparține?

Aș compara senzația cu apa caldă a mării. Cu acea senzație liniștitoare de contopire cu marea. Situațiile sunt similare din perspectiva mea pentru că ambele fac parte din același sezon. Din sezonul stelelor călătoare, al nopților călduroase, al focurilor de tabără, al scantelor din ochii ei.

Aș petrece o seară de vară mergând kilometrii întregi sub chipul limpede al lunii. Aș petrece o seară de vară privind cerul împânzit de stele, acompaniate de cântecul unui greiere. Aș petrece o noapte la poalele mării, pe nisipul încă cald, purtător a mii de povești de iubire. Aș petrece o seară de vară în satul natal, călăuzită de fantasmele copilăriei.

Cunoaște-ți sentimentul acela dureros când cineva vă este alături, dar știți că va pleca negreșit? Cunoaște-ți fericirea de a fi acolo, dar durerea că totul se va sfârși?

Asociez și acest sentiment cu august, când vara este încă aici, este mai caldă ca niciodată, însă știi că vor venii zile reci, pline de ploi și îngheț.

Să las orașul pentru o noapte, să fie atât de departe, încât singurele lumini pe care le văd să fie ale cerului.

N-am iubit mai mult trosnitul focului, mirosul de porumb copt, seara, parfumul pepenelui împletit cu mireasa sărată a plajei. Nu m-am simțit mai liberă, mai răvășită, mai naturală.

Am înțeles de mult cum au fost cucerite inimile femeilor, cum au trasat pe harta cerului, prin stele drumul spre inimile lor.

În nopțile de vară, noptile de august, au gust nopțile…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s