Cărțile digitale în România

După o perioadă de pauză îndelungată și după succesul publicării primului meu roman m-am întors aici, pe blog. 😊

Am să îmi reiau activitatea cu un articol care sper să vă atragă tuturor atenția.

Știm cu toții că mediul online nu este foarte practicat de români din diverse motive. Principalul motiv ar fi neîncrederea în ceea ce cumpără și teama de a nu fi păcăliți. Lipsa de informare, lipsa de încredere și prejudecățile românilor țin încă la distanță România de mediul online.

Din fire conservatori, românii au fost întotdeauna sceptici atunci când a venit vorba de noutate și inovare, însă în același timp au refuzat să își promoveze autenticitatea.

Același lucru este valabil și în domeniul cărților. Autorii români nu au șanse mari în fața editurilor gigant și a marilor scriitori contemporani. Debutul în lumea scriitorilor este unul anevoios, greoi și de multe ori plin de nesiguranță. Nimeni nu se înhămă să promoveze un tânăr scriitor, la început de drum. Nimeni nu îi poate garanta succesul, iar prețurile pentru publicare și tipărire sunt destul de mari.

De ceva vreme însă a pătruns și în România digitalizarea cărților, nu foarte cunoscută în rândul românilor. Cărțile digitale nu au trecut printr-o promovare. Românii iubesc să citească o carte, să îi miroasă filele proaspăt tipărite, să își treacă degetele peste cerneala neagră.

Ceea ce lor nu le-a fost făcut cunoscut încă este faptul că își pot cumpăra cărți și le pot descărca direct pe telefon, fiind mult mai simplu în a-și achiziționa cartea dorită.

Suntem încă destul de obișnuiți ca atunci când auzim că o carte a fost publicată să o vedem gata tipărită.

Mi s-a întâmplat încă de când am publicat prima carte, scrisă în colaborare, să văd că lumea așteaptă să vadă cartea proaspăt scoasă din tipar. Am fost întrebată de atâtea persoane, de unde își pot cumpăra cartea. Iar răspunsul că este una digitală le-a pus o îndoială în gând. Și mă întorc de unde am început. Ceea ce se găsește doar pe net este văzut cu scepticism.

Zilele trecute am publicat primul meu roman, prim volum dintr-o trilogie. Am fost neplăcut surprinsă să observ că românii încă nu au noțiunea de carte digitală. Nu înțeleg cum o carte poate exista netipărită. Aceeași neîncredere și teamă îi împiedică să își cumpere propria copie.

Dragi români, există și posibilitatea publicării în mod digital. Trăim într-o eră în care totul se digitalizează, de ce nu și cărțile?

Sunt de acord că nu tot ce este pe internet este și educativ, însă am putea lucra la asta. Am putea să folosim internetul pentru a promova valori.

Lumea în care trăim a trecut de mult de apogeul existenței. Am intrat într-un regres care ne sperie. Am putea să ne salvăm pe noi și planeta.

Se promovează la TV viața eco și sustenabilitatea, de ce nu am include cărțile în această zonă?

Recunosc că și mie îmi place să am cartea în mână, să îi simt mirosul, însă îmi doresc in același timp să îmi îndeplinesc visele fără să afectez mediul înconjurător.

Cărțile digitale sunt nu doar mai ușor de prelucrat, dar ajung și mai repede la cititori. Se găsesc la doar un click distanță și pot fi citite imediat. Scriitorii care publică în format digital sunt exact la fel ca cei care o fac în format tipărit, însă aleg să își realizeze altfel visurile, vor să creeze un nou public, un nou tip de cititor.

Eu am alea să public digital, pentru că este mult mai sănătos pentru mediu, mult mai eficient și mult mai aproape de voi. La doar un click distanță de voi se găsește cartea, care după ce o cumpărați, vi se va descărca pe email, în mai puțin de două minute. Aveți încredere în era viitorului. Dacă o controlăm noi pe ea, ne poate aduce o viață mai bună

Cartea „Spune-mi că mă iubești“ poate fi cumpărată de aici:

http://www.cartea-digitala.ro/spune-mi-ca-ma-iubesti-mirela-iconaru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s