Pentru un an, de trecut în istorie!

Ultima după-amiază a lui 2017! O vreme caldă, plăcută și însorită. E cumpăna dintre ani, cum mulți ar spune. E trecerea aceea magică într-un an nou, plin de surprize și necunoscut. Anul trecut, în această zi, vă urasem ca 2018 să ne prindă mult mai optimiști și mai entuziaști. Păcat că ni s-a stins devreme acest vis. 

 Dacă am vorbi despre 2017, principalele cuvinte ar fi că a trecut prea repede și ne-a secat de energie. Prea multe evenimente neplăcute într-un timp relativ scurt sau care a trecut prea repede. 

 2017 ne-a surprins cu ieșiri în stradă încă din primele zile ale lui. Apoi au urmat evenimente ce au scris o nouă pagină în istorie. A fost anul unu din ciclul de doisprezece ani ce a început odată cu el. Nu știu despre alții, dar pentru mine, 2017 a fost un an greu. Multe vise s-au amânat, mulți oameni am pierdut. Au plecat dintre noi oameni dragi mie, au plecat speranțe, s-au distrus planuri. A fost un an fatidic, în care orice zi putea fi una neagră, în orice zi putea să aducă ceva rău. 

  Istoria României s-a stins anul acesta. Un nou ciclu, anarhic a început. Nu stiu dacă 2018 va fi mai bun, sper doar să nu fie mai rău de atât. 

  Am pierdut multe anul acesta, însă tot ce pot spune este că am avut la fel de multe de învățat. Fiecare lacrimă, fiecare tristețe mi-a adus o lecție numai bună de luat aminte. 

  Nu pot decât spera că anul ce tocmai sosește să fie mai bun. Mai liniștit, mai pașnic, nu mă aștept să fie. Mă aștept să îl fac să fie mai bun pentru mine si pentru cei de lângă mine. Am vise ce sper să le transform în realitate anul acesta. 

 Urmează clipe emoționante, în care în apropierea orei 00:00, a anului 2018, în așteptarea noului născut, a majoratului, aștepți cu emoție, cu lacrimi în ochi, cu gândul la ce ai trăit în anul ce tocmai pleacă. Sunt clipe în care rememorezi imagini, plăcute sau neplăcute, sperând să zâmbești mai mult. 

 Este acel suspans și clipa de explozie a sosirii lui, în care lași totul în urmă, cu un surâs plin de speranță. 

 Au existat în 2017 și clipe în care am zâmbit, am iubit și m-am bucurat. M-am urcat pe culmi nemăsurate, dar am și suferit, am plâns și m-am întrebat când are să se termine. 

 Tot ce îmi doresc este ca acest 2017 să se termine. A trecut repede și a luat cu el multe, lăsând pagube și urme, exact ca o tornadă. 

 Pentru 2018 vă urez un sincer La Multi Ani. Vă doresc liniște, fericire, împliniri și pace în inimile voastre. Să fim mai fericiți, iar 2019 să ne găsească împăcați și uniți. Să scriem o istorie mult mai frumoasă, în anul centenar. Să îl facem să merite!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s