Welcome back, December! 

  Ei, și am ajuns în mult așteptata perioadă a anului. Acele zile reci când se întunecă de la patru, acele zile în care parcă aștepți să ningă prin fereastra aburindă. Acele zile pline de lumină, când parcă toți am vrea să fim mai buni, dar nu tuturor ne iese. 

  Retelele de socializare sunt pline de poze fel si fel cu decorațiuni, brazi, dulciuri, cafele împodobite și simboluri ale Crăciunului. Brazi🎄, fulgi❄, moși🎅, acadele🍭, luminițe🎆…

 Și parcă toată lumea este mai fericită. Nu este mininat atunci când ieși la plimbare, pe inserat, înfofolit cu fular, căciulă și mănuși, și vezi luminile magice, colorate, ce îți cresc entuziasmul în tine?

  Ciocolată caldă, vin fiert, cozonaci, arome de scorțișoară, nuci și portocale, toate parcă ne învăluie într-o lume de basm, într-o poveste în care ne este dat să trăim. Peste tot cadouri. De la cele mai mici suveniruri, la cele mai pretențioase daruri, toate învăluite de lumina magică a Crăciunului. 

 De colinde numai vorbim. Sunt peste tot. In piață, în târgul de Crăciun, în supermarket, mall-uri, magazine, până și în RATB auzi vreo sonerie în ton de colinde. Și cine nu ar fi entuziasmat? 

Sunt destule persoane ce își dau ochii peste cap când se gândesc că urmează să fie bombardați pe Facebook sau de prieteni cu magia sărbătorilor de iarnă. Sunt destui care își doresc să se termine mai repede această perioadă, ce pentru ei este penibilă și prea scoasă în evidență. 

 Dar majoritatea câștigă, ca de obicei. Fetele își scot prietenii și soții în oraș la o ciocolată caldă, se sărută sub vâsc și în fața bradului, fredonează cele mai frumoase cântece și colinde. 

 Decembrie este clar cea mai frumoasă perioadă din an. Chiar dacă în timpul anului toți suntem învăluiți de griji, probleme și uităm efectiv să fim buni, Decembrie este perioada prielnică să ne ieșim din ritm, să fim mai buni, mai frumoși, mai veseli, mai plini de lumină.

 Nu știu de voi, dar eu ador decorațiunile de Crăciun. Tot ce presupune instalare de luminițe, decorat, pictat. Este minunat să vezi cum poți realiza cu mâinile tale lucruri frumoase, fulgi din hârtie sau carton, brăduți, oameni de zăpadă. Este perioada din an în care sunt plină de sclipici. Căci nu mă pot abține. Mi-am scos din dulap haina pufoasă, fularul meu cu motive de Crăciun, căciulă cu ciucure mănușile, puloverul cu reni și rochitele tricotate. Nu am uitat nici de cerceii colorați. 

  De ce să nu fim mai buni, mai veseli, mai miloși, când totul în jurul nostru este colorat, când totul ne este prielnic? Acum este momentul să fim mai buni și să iubim. 

  Decembrie este perioada ce nu aș vrea să de termine niciodată. Căci veselia și iubirea parcă mă trezesc la viață. Nu ați realizat niciodată că luna ianuarie este fadă lipsită de lumină, lipsită de viață? Oare de ce? Pentru că uităm să fim fericiți, pentru că sărbătorile s-au sfârșit și noi o luăm cu rutina de la capăt. Tocmai poate de aceea este Decembrie atât de special. Schimba rutina, decorul și imaginea. 

 Vă doresc tuturor un Decembrie călduros, plin de colinde, energie, bucurie și iubire. Un Decembrie colorat, binecuvânt. Vă doresc o lună plină de magie, în care toate dorințele să devină realitate. Să rupeți barierele, să faceți totul posibil. Sărutați-vă în public, băteți-vă cu zăpadă, faceți oameni de zăpadă. Scoateți tot ce este mai bun din voi. Decembrie este luna când se deschid cerurile, când putem cânta în cor cu îngerii. 

   Decembrie de poveste, tuturor!  Și nu uitați: Moș Crăciun există!🎅

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s