Acele zile ploiase…

Probabil nu puține sunt acele persoane care se simt nostalgice în aceste zile ale anului. Și nu doar pentru că timpul a trecut atât de repede, ci și din cauza ploii, care oferă o stare de liniște, de tristețe, de melancolie.

  Ploaia poate fi uneori cel mai bun cadru, în care să îți petreci acele clipe de meditație, de reflectare, de redescoperire.

Uneori ploaia poate fi cea mai frumoasă și plăcută surpriză, pe care ne-o oferă natura. Și asta, mai ales când ești acasă și îți permiți să te urci în vârful patului, să te înfășori în pătura preferată și să privești pe fereastra mare, ploaia. Să asculți melodia pe care o oferă picăturile de ploaie, ce cotropesc cu repeziciune pământul. Exact cum te cotropesc pe tine sentimentele, trăirile și gândurile bune sau mai puțin bune.

Dacă nu ai trăit vreodată acest sentiment în timpul unei ploi de toamnă, așează-te în fața ferestrei, ia o cană mare de ceai fierbinte, poartă acel pulover preferat, pufos și îmbrățișează-ți corpul cu o pătură groasă. Inchide ochii, ascultă sunetul ploii, lasă-te purtat de acesta și redescoperă-te.  Abia atunci vei ști despre ce vorbesc. Iar dacă ai reușit, puteți în căști piesele preferate, deschide următoarea carte pe care o aveai în plan  și oferă-ți acest timp numai pentru tine.

Toți merităm un moment ca acesta, în care nimic să nu ne constrângă limitele. Rupe acele bariere care te țin în frâu în zilele obișnuite, plângi dacă așa simți.  Lasă culorile interioare să ofere contur, lasă lumina să iasă la suprafață.

Poți pur și simplu să te așezi în pat, înfofolit în pătură și închizând ochii să simți acea liniște care te cuprinde ușor, să te lași purtat de căldura oferită de pătură și să adormi. Ce somn este mai frumos ca acela pe fundalul ploii? Ce muzică mai frumoasă să ne ofere natura? Ce cadru mai special decât acesta? Căci toamna, oricât de friguroasă ar fi, ne ajută să ne redescoperim căldura interioară. Ne ajută să ne redescoperim pe noi, ne crează starea perfectă de a crea, de a iubi, de a zâmbi.

Toamna, ploaia, vremea așa de răcoroasă, îți oferă acele zile în care să te ocupi mai mult de tine, sufletește și mental. Acele zile în care îți dorești să ajungi mai repede acasă și să te cuibărești în pat sau in brațele iubite. Acele zile în care îmbrățișările sunt mai călduroase, acele zile în care te apropii mai mult de el, acele zile în care stați în pat pur și simplu  îmbrățișați fără să vă cereți mai mult, iar acest lucru să vă mulțumească.  Acele zile în care cărțile și filmele sunt mai bune, ceaiul mai călduros și inima cât mai fericită.  Acele zile gri, colorate în aramiu și galben. Acele zile care ne oferă șansa să purtăm puloverele pufoase, preferate.

Și dacă chiar nu mă crezi pe cuvânt ascultă doar sunetul ploii. Stinge lumina, aprinde o lampă de veghe, cu o lumină slabă sau aprinde niște lumânări. Nu pierde aceste clipe de liniște, de meditație. Nu degeaba s-au scris volume întregi pe sunetul ploii.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s