Să fii femeie!

Femeia. Oare cine este aceasta? Oare ce este aceasta? Ce ființă întruchipează? Ce enigmă ascunde sub masca sa de înger? Oare câte războaie a provocat? Unii ar numi-o mărul diacordiei, alții încununarea creației. Ar putea fi cheia Universului, ar putea reprezenta începutul și sfârșitul totodată. Ar putea întruchipa iubirea, sacrificiul, frumusețea sau păcatul. Sau ar putea fi toate acestea la un loc.  Câte inimi bat în ea? Câte doruri îi călătoresc în suflet? Câte lacrimi șterge și după câte zâmbete le ascunde?

Femeia este o ființă ce încoronează o creație; nu a fost ea oare cea din urmă creată? Dacă bărbatul a încununat creația, femeia a i-a pus coroana. Ea a ridicat creația și tot ea a coborât-o. Ea a fost muza pictorilor, ea a fost lait motivul poetilor, refrenul cântecelor și centru Universului. De la ea pleacă tot și tot la ea, totul se oprește. În jurul ei se învârte praful de stele, în chipul ei se oglindește luna, iar soarele pălește-n fața ei.

Bărbații au condus planeta, bărbații au condus țări, războaie și au încheiat păci. Femeia le-a condus sufletele. Cârmuitoare a condus lumea din totdeauna. Femeia n-a avut nevoie de legi care să-i permită să conducă, nu a avut niciodată un guvern în spate, ea s-a ghidat după instinct, după intuiția-i de neînlocuit, s-a folosit de farmecul personal și, toată planeta i-a stat mereu la picioare.

Femeia este însăși Pasărea Phoenix. Ea știe cum să renască din propria-i cenușă, ea știe cum să facă dintr-o pierdere un câștig, dintr-o lovitură, o oprtunitate. Să fii femeie nu este ușor, deși este frumos la început. Natura îți dă chipul inocent, naivitatea, gingășia, primești cu timpul farmecul si frumusețea. Tinerețea pare să te aducă pe culmile lumii. Ești admirată, arunci ochiade în stânga și în dreapta. Ai tot ce îți dorești și totuși știi unde trebuie să ajungi. Pe lângă o femeie de succes, în propriul său domeniu, ea trebuie să împlinească rolul ei de femeie. Să fie mamă, să fie soție, prietenă, tovarășa de drum și să își mențină statutele vechi.

Ea primește lovituri, pierderi și deși pare așa de fragilă, ea duce în spate puterea de a sprijinii și îmbărbăta soțul, de a crește și educa copiii, de a îngriji o casă, de a câștiga un ban și pe lângă toate acestea are timp să fie și femeie. Și deși timpul și încercările lasă urme pe chipul ei, farmecul nu îi dispare. O femeie este frumoasă la toate vârstele ei. O femeie rămâne o enigmă si la șaptezeci de ani. O femeie este o lecție de viață, este o carte ce merită citită, dar pe care nu voiești să o termini niciodată. Puterea unei femei nu se rezumă la cea fizică, deși dacă te gândești prin câte sacrificii trece trupul ei într-o viață, ai renunța să o compari cu un bărbat, puterea femeii vine din capacitatea de a îndura umilințe, lacrimi, doruri, sacrificii, și totusi de a rămâne în picioare, cu zâmbetul pe buze.

Atunci când vezi o femeie zâmbind pe stradă, ți-ar trece prin cap ca a adormit plângând noaptea trecută? Și nu, nu contează la ce trucuri a apelat, mult mai importantă este acea putere lăuntrică de a îngropa durerea departe de lumi a zilei și de lumina ochilor.

Să fii femeie, draga mea, iar tu copilo să fii copilă. Să nu mai visezi să crești, să  nu te mai machezi, să nu îți mai arăți trupul prea crud, căci toate acestea nu te fac femeie.  Până să devii femeie vei parcurge un drum lung. Vei avea inima frântă de zeci de ori, vei fi dezamăgită de nenumărate ori, însă abia atunci când vei găsi puterea de a merge mai departe, abia atunci vei știi că ești o femeie. Abia atunci când nu îți vei mai recunoaște chipul în oglindă, abia atunci când trăsăturile tale vor prinde contur, abia când inima ta va învăța să ierte, abia atunci vei fi femeie.

Să fii femeia care să recunoască iubirea, care să călăuzească pași, care să zâmbească indiferent de vreme; femeia pe care să admire toți, dar care să aparțină unui singur bărbat.  Să fii femeia care să calce cu încredere pe propriul drum,  care să cucerească lumea pe tocuri.  Femeia care să nu se lase călcată în picioare, femeia care să își câștige cinstea și respectul.  Să fii femeie, restul le vei învăța pe drum!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s