Ce este de fapt frumusețea?

Ei bine, de când am vrut să scriu un astfel de articol. Un articol despre acest subiect atât de controvesat de-a lungul vremurilor. Frumusețea.

La ce se referă defapt acest concept? Oare să fie vorba despre culoarea pielii, culoarea părului, culoarea ochilor sau despre inălțime, greutate, forme, dimensiuni?

Nu cred că există femeie în această lume, care să nu fi fost măcar odată în viața ei complexată de vreun defect fizic; fie că a fost vorba despre un coș, despre câțiva pistrui ori despre forma nasului sau lățimea frunții. Însă am să vă spun un secret! Defectele fizice sau stângăcii ale aspectului tău, pot fi adorabile uneori, ba chiar fermecătoare.

Pistruii sunt adorabili. Ține minte asta. Nu este cazul să te simți complexată. Și eu am o pată de pustrui pe tâmpla dreaptă și îi consider adorabili.

Trăsăturile feței noastre sunt create într-o asimetrie, numai de natură știută. Un defect asupra nasului tău, asupra frunții tale sau a bărbiei tale, poți fii sigură că se potrivește perfect cu restul trăsăturilor tale.

Uneori suntem poate prea obișnuite cu imaginea noastră, încât uităm cât de frumoase suntem. Și nu! Nu suntem frumoase atunci când ne aranjăm și ne afișăm la un eveniment. Nu suntem frumoase atunci când folosim tot felul de produse de make up. Cu adevărat suntem frumoase atunci când ne trezim dimineața răvășite, cu fața somnoroasă, cu o umbră de cearcăne de la oboseală acumulată. Veți avea o surpriză atunci când vă voi spune că bărbații de lângă voi vă consideră mult mai sexy în acele momente. 😉

Și puteți fii sigure că și un coș poate fii sexy, la fel ca un pistrui in plus. Și nu ești frumoasă dacă te înfometezi, ci mai degrabă atunci când mănânci sănătos și faci sport. Corpul poate avea diferite forme. Unele spunem că îl avem de clepsidră, altele timp pară sau mai știu eu cum. Însă cel mai important este să ne valorificam trupul așa cum este el, să îl menținem tânăr și sănatos. Și atunci ești frumoasă.

Frumusețea este naturalețe și trebuie întreținută în barierele ei. Nu spun că nu este ok să mergi la cosmetica, la sală sau la coafor. Ci din contră. Îngrijește-ți frumusețea ta dată de natură. Ești frumoasă femeie, în toate formele tale. Esti frumoasă când zâmbești, când plângi, când iubești.

Și frumusețea nu este efemeră. Frumusețea are mai multe vârste sau fiecare vâstră are frumusețea ei. Ești frumoasă atât la 20 de ani cât și la 50 de ani.

Nu sunt împotriva operațiilor chirurgicarele. Până la urmă fiecare trebuie să se simtă bine în pielea sa, însă tind să susțin naturalul. Și n-am să mint atunci când vă spun că mă lupt de un an și jumătate cu un ten rebel, gras și predispus acneei. Și nu au fost puține dățile în care mi-am urât chipul în oglindă. Însă am înțeles că mă urâțesc singură în acele clipe și că acneea este o boală care trebuie tratată de un medic :). Acneea nu este urâțenie, este o afecțiune. 🙂
Aceasta este strict părerea mea despre frumusețe, într-o lume plină de stereotipuri. Eu susțin doar frumusețea naturală, în pofida faptului că și eu am complexele mele în ceea ce privește aspectul meu fizic. Si nu! Nu imi urăsc pata de pistrui! :)))

Nu condamn pe nimeni pentru ce face cu trupul său. Eu văd frumusețe pe chipul fiecărei femei. Toate suntem frumoase. Important este să vedem asta în noi și să ne simțim așa.

Dacă v-a plăcut articolul meu nu uitați să lăsați o apreciere, o părere și de ce nu, să împărtășiți cu prietenele voastre sau pe facebook. Voi cum/cand/ și de ce vă simțiți frumoase? :*

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s