Nu putem sa fim noi insasi Pasarea Pheonix?

Nu putem noi să fim însăşi Pasărea Pheonix? Nu putem noi să renaştem din propria cenuşă? Cenuşa, căci altceva nu a mai rămas. Şi o speranţă. Speranţă pe care toţi o strigăm cu disperare de câteva zile. Există încă o generaţie tânără, nu am îmbătrânit cu toţii.

1989. Părinţii noştrii au luptat pentru libertatea noastră. Dacă priviţi imagini de atunci, vă vor da lacrimile. Tatăl meu a luptat atunci, la fel ca şi tatăl tău. Un alt tată a murit atunci, altul a rămas fără o mână sau acum are nevoie de un cărucior pentru a se deplasa. Au făcut ăsta degeaba? Pentru unii da, pentru noi orice poveste, relatare de atunci ne oferă fiori şi teamă.
După 1989, o nouă generaţie s-a ridicat. Generaţia noastră. Generaţia. O generaţie greu încercată, arătă cu degetul încă de la început. O generaţie liberă, prima de peste 45 de ani.
31 ianuarie 2017. Ziua care a îngenunchiat democraţia, statul de drept şi România. Pe noi însă nu trebuie să ne îngenuncheze. Nu suntem uşor de cumpărat. Şi ştiţi de ce? Pentru că deşi noi am avut mai multe decât au avut părinţii noştrii, chiar dacă nu ne-a lipsit nimic, sau cel puţin mama şi tata s-au străduit să nu ne lipsească ceva, totul a fost în zadar. Dând piept cu realitatea, ne lovim de un zid rece, un zid puternic, un zid invizibil de indiferenţă. După liceu mergem la facultate, dar să şi muncim, pentru că nu ne permitem să ne plătim cursurile, cărţile, căci le-aţi luat tot părinţilor noştrii.
După ce o terminăm? După ce ne chinuim să mergem la cursuri, să luăm examenele şi să şi muncim în acelaşi timp, care este rezultatul? O diplomă la care doar să te uiţi, şi să mai şi înjuri când o priveşti. Suntem obligaţi să muncim în alte domenii decât în cele unde avem studii, suntem obligaţi să facem alte cursuri, pentru salarii de nimic.
Vrem să ne facem o familie? Zero şanse. Dacă nu ai o casă unde să stai, s-ar putea să te trezeşti în pom. Terenurile sunt scumpe, casele nu mai zic, iar ei ne ajută cu un credit de 30 de ani, la bancă. Adică până la pensie.

Să munceşti să le plăteşti tot lor, să îţi ia impozit la greu pe salariu, să nu ai bani să îţi oficializezi căsătoria. Să nu ai bani să faci un copil, căci mai nou costa o avere să îl faci, numai vorbesc de crescut.
Ne puneţi să alergăm ca nişte orbi, în căutarea unui trai decent şi liniştit, în timp ce voi vă lăfăiţi. Vă lăfăiţi şi vă permiteţi să luaţi gratis banii pe care eu îi iau pe 30 de ani, credit de la bancă.

Tot voi aveţi drepturi? Aveţi dreptul la 4 ore pe zi de muncă cu mii de euro salariu, aveţi dreptul la pauze de somn în acest timp, pauze de filme deochiate. Iar în timpul în care „munciţi” vă gândiţi cum să mai găsiţi o portiţă să mai furaţi de la fraieri. Aveţi dreptul să furaţi fără să fiţi traşi la răspundere. Aveţi atât de multe drepturi şi nici o îndatorire. Nimic. Voi nu sunteţi în stare decât să vă ascundeţi după nişte hărţi pe care le semnaţi în scârbă şi pe care ni le aruncaţi în faţă.

Chiar credeţi că vă vom mai lăsa? Voi chiar credeţi că o să muncesc o viaţă întreagă ca să aveţi voi de unde fură? Ne prostiţi, ne stricaţi sistemul educaţional doar ca să fim mai prosti de a o generaţie la alta şi să ne controlaţi mai uşor? Ne lăsaţi spitalele infecte ca să muri, să fim mai puţini?

Dacă nu ne convine să plecăm? Nu! Dacă nu ne convine, noi luptăm. Ne-aţi făcut cenuşa fiecare vis, acum noi o să renaştem din această cenuşă, mai puternici. Suntem mulţi. Aţi reuşit să vă bateţi joc de bătrânii noştrii, să le manipulaţi minţile. Pe ei i-aţi cumpărat, pe noi nu ne încălzeşte 100 de lei la salariu. ÎI manipulaţi prin mass media, pe noi nu. Nu o să credem orbeşte în prostiile voatre. Suntem tineri şi suntem mai mulţi decât voi credeţi. Şi da, suntem vinovaţi. Vinovaţi că nu i-am chemat pe toţi la vot, să nu vă lase să faceţi ce vreţi voi cu vieţile noastre.

Suntem mulţi şi o să vă învingem. Aţi băgat în comă statul de drept, democraţia, dar noi o să le salvăm. Noi o să le resuscităm. Soarele pare că a apus, dar vă înşelaţi. NOI suntem răsăritul. NOI o să le demonstrăm părinţilor noştrii că nu suntem inutili, că nu sunt pierduţi cu noi, o generaţii diferită de ei. NOI o să îi salvăm de la sclavie, o să le oferim zile mai bune, iar pe voi o să vă trimitem acolo unde vă e locul. Nu spre moarte. Moartea e o pedeapsă mică pentru voi. Voi meritaţi să trăiţi exact ce am trăit noi acum. În imposibilităţi şi sărăcie.
Sunteţi corupţi, vă credeţi deştepţi şi puternici. Noi suntem mulţi. Democraţia înseamnă noi, şi o să vă arătăm sensul ei adevărat.
Să se audă” Deşteaptă-te romane/Din somnul cel de moarte”! Acum este momentul să ne trezim, să cântăm cu demnitate. Şapte zile. Şapte zile în care voi credeţi că veţi câştiga. Şapte zile până când voi credeţi că va mai există stat de drept şi democraţie. Sunteţi o ruşine pentru naţia noastră.
NOI nu plecăm de aici! Noi luptăm aici, împotriva voastră. Vrem ca furtuna roşie să plece, vrem ca oamenii roşii să plece, ne vrem liniştea înapoi. Nu vreau să mi se mai umezească ochii când privesc ce se întâmplă în jurul meu. Nu vreau să mai îmi fie frică să îmi cresc copii aici.
România rezista! NOi rezistam! Noi renaştem! Tu renaşti! NOI răsărim, ca un nou soare peste apusul roşu care ne cuprinde. NU ne vom lăsa până când nu vă veţi opri!
Sunteţi în mâinile noaste, nu noi în ale voastre! Asta să ţineţi minte.
Mi-a dat Dumnezeu şansă ca în fiecare zi să privesc viitorul în ochi. În ochii copiilor. Ştii ce simţi? Durere. Ochii lor umezi şi inocenţi, urlă să îi salvăm de această corupţie, de această hoţie. Ochii lor mă roagă zilnic să mă lupt pentru ei, pentru viitor.
Priviţi măcar odată un copil în ochi, poate veţi înţelege.

ROMÂNIA REZISTA!

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. Mary spune:

    HAI Romania !! Nu ne vom lasa! Bravo, Mirela!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s