Ce s-a schimbat?

Patru noiembrie 2015! Se instiga la ieșirea în stradă! Oamenii au ieșit în stradă, într-un număr uimitor de mare! Am sperat că luăm parte la o nouă „revoluție “, la o schimbare, la un nou început! Patru noiembrie 2015, un nou guvern a căzut, după ce cu o zi înainte o întreagă generație îi cerea demisia!

 

Un an şi 5 zile de la Colectiv, evenimentul care a marcat nu doar o generație, ci o întreagă țară! Cea mai mare tragedie din 1989 încoace. Tineri întinşi pe asfalt, morţi! Panică, foc, fum și lacrimi pe care le-au vărsat o țara întreaga, chiar dacă a avut contact direct sau nu cu cei morţi sau răniți!

Ce am văzut atunci? Nepăsare! Un sistem sanitar la pământ! Focare de infecţie în spitale! Un reprezentant al Domnului care instiga populația împotriva tinerilor morţi şi răniţi în ziua de 30 octombrie, în loc să o adune! O conducere indiferentă, rece! Am cerut schimbare, demisii şi un nou început!

Ce am primit?
Și că de obicei nu s-a schimbat nimic! După un an, totul este la fel! Parlamentarii încă dorm liniștit, domnul președinte își face poze la Masa Tăcerii, iar nouă ne mor copiii din lipsa vaccinurilor şi a tratamentelor, care le sunt vitale!

S-a mai irosit o șansă şi se vor mai irosi multe! Vom închide din ochi din nou! În 4 noiembrie 2015 când numărul morților au fost 32, la scut timp cifra s-a dublat într-un mod dramatic.

Ne-am agitat degeaba, s-au prefăcut că se mobilizează, și au lăsat-o moartă la final! Și acum ne cer să ieşim luna viitoare la vot. Ieşiţi să le arătăm că nu suntem proşti, că nu suntem la mâna lor.
Ne-au aburit, au așteptat să treacă furia, şi flacăra care a ars scurt timp, apoi lucrurile s-au întors la același sistem bolnav, iar noi încă îi acceptăm și așteptam să ne pice din cer! Trist!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s