Pokemonii și prostia omenească!

Dacă tot sunt la modă pokemonii, stați să vă zic două vorbe despre ei.

Sigur ați observat şi voi goana asta nebună după pokemoni. Ei bine, prima dată când am văzut la televizor știri legate de această manie care a pus stăpânire pe populația lumii, am crezut că presa exagerează, ca de multe alte ori.

Din nefericire, am avut neplăcută surpriză să văd că lumea chiar a luat-o razna. Am ieșit în parc să mă bucur de aer, să văd lumea, să văd copii și tineri bucurându-se de vară, dar ce să vezi? Toți căutau pokemoni. Cu fața în pământ, sau în telefon (depinde de situație) fiecare caută câte o creatură. Recunosc că și eu am fost fan Pokemon, în copilărie, dar nu am prins nici măcar o clipă gustul acestui joc.
Șocată de tot ceea ce mi-a fost dat să văd în ultima perioadă, ba la TV, ba pe rețelele de socializare, astă seară am avut parte de” cireașa după tort”!

Intrând pe o rețea de socializare, găsesc din pură întâmplare o poză, a cărei descriere era în genul”La căutat de Pokemoni”. Iar asta nu este nimic. Acest lucru se întâmplă în miezul nopții, într-unul din marile parcuri ale Capitalei noastre dragi. Și ce să vezi?! Colac peste pupăză toate comentariile erau pozitive! Ba mai mult, în unul dintre comentarii, cineva se lauda cu o noapte albă în căutarea de Pokemoni și chiar aspira la încă una.
Chiar atât de rău am ajuns? Să ne întrecem în Pokemoni? Nu v-ați întrebat nici măcar o clipă, care este scopul acestui joc? Ei bine, o să vă lămuresc eu dacă nu ați avut curiozitatea încă.

Pokemon Go este un joc de manipulare în masă. Cine l-a creat nu a fost prost deloc, sau să spun mai bine, cei care l-au creat. Animația a fost un real succes acum câțiva ani, iar un joc în care toți să ne imaginăm că suntem personaje din acel desen, a fost o idee genială.

Nu știu cât de conștienți au fost creatorii acestui joc, de amploarea pe care a luat-o, dar ştiu sigur că au sperat la așa ceva.

Oameni buni, uitaţi-vă în jur. Ce vedeți? În afară de pokemoni! Atentate, morți, un război care este pe punctul de a izbucni (dacă nu cumva a făcut-o). Sute sau mii de oameni mor zilnic. Boli care mai de care mai năucitoare ne lovesc apropiații. Ce pot face oamenii care ne conduc pentru a ne feri de o asemenea imagine devastatoare pe care au conturat-o unii? Să vă pună în brațe un joc stupid. Să vă facă sclavii lor. De ce să mai gândiți când puteți să căutați pokemoni, nu? Dezolant! Mie milă de lumea în care trăim.
În România a fost condamnat regimul comunist, ca fiind unul ce respingea gândirea cetățenilor. Se muncea mult, pentru că oamenii să nu aibă timp să gândească. Nici la cât de dezastruos este regimul, nici la lipsa lor de libertate, nici la faptul că puteau fii extrem de cultivați și că mulți dintre ei puteau devenii intelectuali desăvârșiți. Dar astăzi? Nu este același lucru? Prin câte modalități până astăzi au încercat cei ce ne conduc, să ne oprească din a gândi? Un singur cuvânt: manipulare! Iar Pokemon Go este unul dintre ele.
Oameni dragi, treziţi-vă! Gândiți! Raționați! Bucurați-vă de natură, de viață, de tinerețe! Bucurați-vă de soare, de iubire! Nu va mai lăsați prostiți manipulați și priviţi o clipă la tot ce este în jurul vostru! Ce alegeți, să fiți controlați? Oamenii aceia ne vor prosti tâmpiți și needucaţi! De ce? Pentru că prostia și incultură este cel mai uşor de contrat! Sau alegeţi să fiți capabil de a gândi singuri și de a nu va mai lăsa pe mâinile lor, pe deciziile lor?

Omenire! Opreşte-te o clipă și gândește!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s