Pray for pace! 

Joi noapte atentat Nisa! Vineri noapte armats din Turcia încearcă să preia conducerea printr-o lovitură de stat! Ce nu ne mai ajunge? Oare este planeta prea mică pentru noi? Unde este solidaritatea, unitatea şi dragostea?

Câte evenimente tragice ați văzut în ultima perioadă la televizor? Câți oameni vor mai muri? Oare este abia începutul? Ei bine, din păcate ceea ce noi vedem la televizor este doar începutul. Groaza, teama, teroarea care s-a instalat la nivelul mondial nu face altceva decât să alimenteze dorința de a face rău. Şi tot din păcate, nenorocirile care se petrec zilnic, nu apar la tv sau în ziare. Ştiți câți oameni mor zilnic în războaie sau atentate? Nu, pentru că ne interesează doar o anumită zonă geografică.
Dacă ne luptăm pentru pace să o facem la nivel mondial. Recunosc că m-au atins foarte tare evenimentele tragice din Apusul Europei, însă tind să cred că lumea nu se oprește doar la Occident. Lumea înseamnă Africa, Asia, Arabia, etc., în contextul în care în acele zone mor zilnic sute de oameni! Nu este trist?
Stau şi mă întreb ce anume nu ne ajunge? Oare aerul este prea puţin? Oare apă? Sau hrana? Trăim într-o aşa zisă lume civilizată, dar privim războaiele la televizor, citim articole despre mâncarea otrăvită din comerț şi multe altele.
În copilărie mă gândeam la ce teamă, ce oroare au trăit oamenii pe timpul războaielor. Mulţumeam lui Dumnezeu că m-am născut pe timp de pace. Ce nu ştiam eu? Că lumea în care m-am născut nu era în pace, era într-o aparentă pace. Ce nu ştiam eu? Că voi trăi la fel ca străbunicii ş bunicii mei, război. Dar nu unul asemănător, ci unul crunt, unul pe care îl poți vedea la televizor, poți vedea morții întinşi pe asfalt. Vouă nu vă e teamă? Credeți că România este dată la o parte, doar pentru că am fost până acum astfel? Țineți minte că bomba nu ţine cont de etnie, religie, vârstă sau sex, iar aceasta poate lovi unde şi când te aștepți mai puţin!
Dragilor, planeta plânge, îngerii plâng, oamenii suferă! Să fim mai buni, să nu mai criticăm, să fim mai plini de compasiune. Să ne iubim unii pe alții! Să ne luptăm pentru pace, pentru iubire şi pentru pace!:) Pray for pace! Pray for love! Pray for the people!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s